Apuvälineitä kirjoittamiseen

Huomaa, avaa uuteen ikkunaan PDFTulosta

Erilliset apuohjelmat ovat suureksi hyödyksi mikäli tietokoneen omista erityisasetuksista ei ole riittävästi apua. Ohessa esitellään muutamia hyväksi havaittuja kirjoittamisen apuohjelmia ja -välineitä.

 

Apuohjelmia

Click-N-Type

 

Kuvaus: Ilmainen ruutunäppäimistöohjelma, joka mahdollistaa kirjoittamisen hiirtä käyttäen. Tekstinsyöttöä voi nopeuttaa muun muassa sanojen ennakoivalla syötöllä.

Lisätietoja: Lake Software

 

 

Click-N-Type -ruutunäppäimistö

Prophet

 

Kuvaus: Prophet-ohjelma ennustaa sanoja kirjoittamisen edetessä eli toimii kirjoittamisen nopeuttajana.


Lisätietoja
: Comp-Aid

 

 

Kuvakaappaus Prophet-apuohjelmasta

WiViK

 

Kuvaus: Kuvaruutunäppäimistö, josta löytyy mm. oppiva sanaennustus ja askellus. Askelluksella tarkoitetaan ohjaustapaa, jossa käyttäjä liikuttaa itse tai seuraa näyttönäppäimistössä etenevää osoitinta ja valitsee haluamansa kirjaimen käyttökytkimellä.


WiViKin näyttönäppäimistö on kehittyneempi kuin Windows 7:n mukana tuleva.

Lisätietoja: WiVik, Näköpiste Polar Print

 

 

 

WiVik-ruutunäppäimistö

Apuvälineitä

Intellikeys-erikoisnäppäimistö


Kuvaus: Intellikeys-näppäimistö soveltuu henkilöille, joilla on fyysisiä tai toiminnallisia rajoitteita. Jokaiselle käyttäjälle voidaan tallentaa omat asetukset (esimerkiksi näppäinviive ja hyväksymisviive).

Intellikeysin näppäinlomakkeet sisältävät muun muassa suurennetussa koossa olevia aakkostauluja kirjoittamiseen, numerot laskemiseen sekä erillisen hiiren. Näppäinlomakkeisiin on saatavana valmiiksi sovitetut reikälevyt.

Lisätietoja: Näköpiste Polar Print

 

 

 

 

 

Mininäppäimistöt

 

Kuvaus: Mininäppäimistöissä on vähemmän näppäimiä kuin tavallisissa näppäimistöissä, mutta silti kaikki samat toiminnot. Tiivistämällä harvinaisemmat toiminnot kahden näppäinpainalluksen taakse saadaan tarpeelliset toiminnot mahtumaan pienempään tilaan.

Cherry-mininäppäimistöä on saatavana kohdistamista helpottavan reikälevyn kanssa. Lisäksi perusmalliin on saatavana muovinen suojakalvo, joka estää kosteuden ja lian pääsemisen näppäinten väliin.

Lisätietoja: Comp-Aid

 

 

Mininäppäimistöt


Näppäimistö suurilla näppäimillä

 

Kuvaus: Visionboard on esimerkki suurilla näppäimillä varustetusta näppäimistöstä. Se on tavallisen näppäimistön kokoinen, mutta itse näppäimet ovat noin kaksi kertaa suuremmat. Kirjaimet on painettu mustalla valkeaa taustaa vasten.

Näppäimistö sisältää kaikki tavalliset näppäimet lukuun ottamatta erillisiä numeronäppäimiä.


Lisätietoja
: Comp-Aid

 

 

 

 


Näppäimistö suurilla näppäimillä

   Kuva: Comp-Aid